Uniek Kingspan Tek®

Samengevat vindt u hier de unieke kenmerken van het Kingspan TEK® Bouwsysteem.

SIPS
Stuctural Insulated Panel System (SIPS) is een vooruitstrevende bouwtechniek met geïsoleerde constructieve panelen voor wanden en daken. SIPS is het antwoord op de scherpere bouwregelgeving, hogere bouwstandaarden en de vraag naar duurzame, snelle en lichte bouwmethoden en -materialen.

Slank bouwen
Hoe beter de isolatie, hoe dikker de isolatielaag, hoe kleiner de gebruiksvloeroppervlakte. Zo gaat dat bij de traditionele en houtskeletbouw. Het Kingspan TEK® Bouwsysteem daarentegen werkt anders. Het staat voor slim en slank, wat betekent dat de gebruiker tot wel 10% meer vloeroppervlakte tot zijn beschikking krijgt.

Snel bouwen
Per projectstellen wij de panelen op maat af in onze assemblageruimte. Daarna monteren we het casco ter plekke. Zodra de panelen zijn voorzien van een waterkerende damp-open folie kan het werk binnen en buiten gewoon doorgaan. De kraakheldere aanpak staat garant voor sneller bouwen, nauwkeurigere inschatting van de oplevermomenten en minimalisering van faalkosten.

Licht bouwen
Vergeleken met bakstenen en bouwblokken zijn de panelen van het Kingspan TEK® Bouwsysteem vederlicht. Ze wegen maximaal 24 kg/m2. Daardoor zijn de panelen ideaal voor situaties waar u vastloopt met zware constructies. Het systeem is geschikt voor gebouwen tot wel 4 verdiepingen.

Minder koudebruggen
Een groot pluspunt van het Kingspan TEK® Bouwsysteem is dat de isolatielaag niet wordt onderbroken door steeds terugkerende staanders. Ter plaatse loopt de isolatie van verbindingen en openingen door. Daardoor onderscheidt het systeem zich met erg goede Ψ-waarden.

Damp-open
De waterkerende damp-openfolie heeft een bijzonder prettige eigenschap. Net als andere goede folies houdt het vocht buiten. Maar anders dan veel andere folies laat het damp van binnenuit naar buiten door. Het woonklimaat wordt daarmee veel luchtiger en aangenamer.

Uitstekende luchtdichtheid
Het systeem maakt gebruikt van unieke verbindingsveren met een geïsoleerde kern. Daardoor wordt de isolatielaag niet onderbroken. Dit garandeert aanzienlijk minder koudebruggen en maakt het mogelijk een constructie te realiseren met een uitstekende luchtdichtheid. Het systeem is daarmee ook heel geschikt als basis voor energiezuinig of energieneutraal bouwen (NOM, Passiefhuis, BENG).

Hoge isolatiewaarde
Zonder extra isolatie complete wand- en dakconstructies met een Rc-waarde van 7,00 realiseren? Kingspan TEK® maakt het mogelijk.
Het geheim zit hem in de kern: een hoogwaardige polyurethaan met een lambda-waarde van 0,023 (W/m.K) en 2 platen OBS/3(dikte 15 mm).
Met een extra isolatielaag aan de buitenkant, bijvoorbeeld met Kingspan Kooltherm, behaalt u een nog hogere isolatiewaarde.

Flexibel ontwerp
Voorbij de standaard, ook dat kenmerkt het Kingspan TEK® Bouwsysteem. Het systeem biedt voldoende ruimte voor individuele vormgeving. Hout Konstruktie Friesland denkt met u mee naar effectieve bouwoplossingen. Voor tekenwerk en constructieberekeningen hebben wij specialisten in huis.

U past het systeem toe voor wanden, al dan niet dragend, en daken van een compleet gebouw. Het past op nagenoeg alle onderconstructies.

Duurzaam
Qua duurzaamheid scoort het Kingspan TEK® Bouwsysteem hoog. Met het systeem bouwt u milieuvriendelijk. Verantwoord grondstofgebruik en de Product Levens Analyse dragen daarbij in hoge mate bij. De OSB/3 platen zijn PEFCTM gecertificeerd; de vezelvrije isolatiekern wordt geproduceerd met een zero-OPD (Ozone Depletion Potential) blaasmiddel.

Laag energieverbruik
De hoge isolatiewaarde van woning of gebouw hebben voor bewoners en gebruikers een minimale energiebehoefte tot gevolg. Naast optimaal woon- en gebruikerscomfort vertaalt zich dat naar een lage energierekening.

CO2-emissies
Beperken van de CO2-emissies begint met het verlagen van de energiebehoefte. Het Kingspan TEK® Bouwsysteem spant daarin gewoon de kroon: het verhoogt de Rc-waarden, het zorgt voor een betere luchtdichtheid en minimaliseert koudebruggen.